duminică, 5 februarie 2012

Vechile jocuri adventure de pe PC se pot juca pe tabletele Android

Beneath a Steel Sky pe tableta Samsung cu Honeycomb
Da, e vorba de quest-urile alea vechi, din secolul trecut, contemporane cu MS-Dos - pot fi jucate cu ajutorul ScummVM nu numai pe PC-urile moderne ci si pe tabletele Android (sau chiar pe unele mobile cu ecrane suficient de mari). 


ScummVM pe tableta Samsung cu Honeycomb

Instalati ScummVM pt Android (o gasiti gratis in Android Market),  copiati folderul jocului pe tableta si apoi, daca nu va lasa sa il adaugati in ScummVM,  probabil aveti nevoie de un pluggin special pt jocul respectiv, pe care il gasiti tot in Android Market - de exemplu pt jocul din imagine, Beneath a Steel Sky  (care, alaturi de alte questuri devenite intre timp gratuite, poate fi descarcat de aici) e nevoie de ScummVM plugin: sky.

Mai multe detalii despre cum se procedeaza gasiti aici.

Partea putin mai neplacuta e ca atat in aplicatia ScummVM cat si in cursul jocului touchscreen-ul se comporta implicit ca un touchpad de laptop: adica nu e suficient sa atingi ecranul intr-un loc ca sa se intample acolo ceva ci trebuie sa plimbi degetul pe ecran pana aduci cursorul acolo. Cam complicat, mai ales in anumite situatii in care conteaza viteza de reactie... Din fericire exista o solutie :
touchpad mode can be toggled with the "Mixed AdLib/MIDI mode" checkbox on the MIDI tab in ScummVM's main options dialog. Restart ScummVM after changing it.
Pt "right click" tii un deget in punctul in care vrei sa actionezi si cu alt deget faci "click-ul".

Dar ma opresc aici cu explicatiile care poate ca nu erau necesare - cine e interesat de asa ceva e probabil un nostalgic cu muuulti ani de experienta pe calculatoare...


Un comentariu:

  1. Puteti incerca "BlueStacks" pentru a rula orice joc sau aplicatie android pe pc.Il puteti descarca gratuit de aici: http://descarcaprogramepc.blogspot.ro/2014/10/aplicatiile-android-pe-pc.html

    RăspundețiȘtergere